VOOR stichtingen

De FilantroTante helpt

Je kunt de FilantroTante inschakelen voor zo’n beetje alles wat te maken heeft met stichtingen en projecten:

  • Adviesgeprek waarin je al je vragen kunt stellen als je zelf aan de slag wilt met fondsenwering
  • Profesionalisering van kleinere stichtingen zodat je beter op de toekomst bent voorbereid
  • Ondersteuning bij het schrijven van je projectplan en begroting
  • Subsidieaanvragen voor kleine en middelgrote projecten ( tot maximaal € 80.000)

Wil je weten wat het kost? Of dat de FilantroTante op no cure no pay basis werkt? Klik dan hier voor de tarieven

 

stichting in oprichting

Er komt heel wat bij kijken

Het is niet een heel eenvoudig klusje: het oprichten van een stichting. Het is van uitermate belang dat je je goed verdiept en voor laat lichten over de mogelijkheden die er zijn. En het zijn er nogal wat!
Kies je voor het eenvoudige bestuursmodel of ga je voor een directiemodel bijvoorbeeld. En wat zijn dan vervolgens de consequenties daarvan?
Wat moet er in de notulen staan en hoe regel ik zaken bij de Kamer van Koophandel. Ben je BTW plichtig of niet?
En wie is er eigenlijk aansprakelijk voor de stichting?

Het zijn allemaal zaken die aan de orde komen tijdens het oprichten van een stichting. De FilantroTante kan je advies en ondersteuning bieden bij het oprichten van een stichting!

Gemeenten

Een veel gehoord probleem binnen gemeenten is dat stichtingen te makkelijk richting gemeenten gaan als het gaat om financiering.
Vaak komt dat ook omdat stichtingen niet de weg weten richting een professionele organisatie. Een stichting die op eigen benen kan staan en minder afhankelijk is van de gemeentelijke subsidies.

In opdracht van gemeenten kan ik stichtingen ondersteunen bij het professionaliseren. Samen zorgen voor een toekomstbestendige organisatie die meer zelfredzaam is.
Een eenmalige investering die de moeite waard is.

focus van de filantrotante
……

Mijn focus ligt op maatschappelijke en sociale initiatieven die in Nederland plaats vinden echter projecten in het buitenland sluit ik uiteraard niet uit.

Bovendien vind ik het  belangrijk dat ook ik ‘feeling’ heb voor het onderwerp want het zou vervelend zijn voor jou en het initiatief wanneer ik op de automatische piloot fondsen ga werven zonder dat ook ik een warm gevoel overhoud aan het project.

Maar niet getreurd wanneer het project niet matcht bij de filosie van de FilantroTante; daar waar nodig  schakel ik mijn collega fondsenwervers in en probeer de opdracht over te dragen aan hen.