DE

FILANTROTANTE

IS ER VOOR JOU

En dat alles met passie voor het goede doel!

stichting in oprichting

Er komt heel wat bij kijken

Het is niet een heel eenvoudig klusje: het oprichten van een stichting. Het is van uitermate belang dat je je goed verdiept en voor laat lichten over de mogelijkheden die er zijn. En het zijn er nogal wat!
Kies je voor het eenvoudige bestuursmodel of ga je voor een directiemodel bijvoorbeeld. En wat zijn dan vervolgens de consequenties daarvan?
Wat moet er in de notulen staan en hoe regel ik zaken bij de Kamer van Koophandel. Ben je BTW plichtig of niet?
En wie is er eigenlijk aansprakelijk voor de stichting?

Het zijn allemaal zaken die aan de orde komen tijdens het oprichten van een stichting. De FilantroTante kan je advies en ondersteuning bieden bij het oprichten van een stichting!

VOOR stichtingen

De FilantroTante helpt

Je kunt de FilantroTante inschakelen voor zo’n beetje alles wat te maken heeft met stichtingen en projecten.

Dat kan gaan van het professionaliseren van je stichting tot het ontwikkelen van een fondsenwervingsplan en het geven van advies en ondersteuning bij het daadwerkelijke fondsenwerven.

Neem gewoon eens contact op en ik vertel je alles!

Gemeenten

Een veel gehoord probleem binnen gemeenten is dat stichtingen te makkelijk richting gemeenten gaan als het gaat om financiering.
Vaak komt dat ook omdat stichtingen niet de weg weten richting een professionele organisatie. Een stichting die op eigen benen kan staan en minder afhankelijk is van de gemeentelijke subsidies.

In opdracht van gemeenten kan ik stichtingen ondersteunen bij het professionaliseren. Samen zorgen voor een toekomstbestendige organisatie die meer zelfredzaam is.
Een eenmalige investering die de moeite waard is.

Een uniek cadeautje van de fondsenwerver

Eens per jaar biedt de FilantroTante haar diensten aan met 100% korting!
In aanmerking komen voor deze gratis dienst kan onder de volgende voorwaarden:

  • Je vraagt deze dienst aan namens een stichting, bij voorkeur met ANBI status
  • Je tekent de overeenkomst die de FilantroTante je stuurt
  • Ureninzet van de FilantroTante is maximaal 8 uur
  • Je vermeldt de FilantroTante op je sociale media uitingen
  • Daadwerkelijke aanvragen bij financiers vallen niet onder deze dienst; het gaat om advies over je stichting, project schrijven, begroting opstellen, wijzen op fondsen en overige financiers etc.

focus van de filantrotante
……

Mijn focus ligt op maatschappelijke en sociale initiatieven die in Nederland plaats vinden echter projecten in het buitenland sluit ik uiteraard niet uit.

Bovendien vind ik het  belangrijk dat ook ik ‘feeling’ heb voor het onderwerp want het zou vervelend zijn voor jou en het initiatief wanneer ik op de automatische piloot fondsen ga werven zonder dat ook ik een warm gevoel overhoud aan het project.

Maar niet getreurd wanneer het project niet matcht bij de filosie van de FilantroTante; daar waar nodig  schakel ik mijn collega fondsenwervers in en probeer de opdracht over te dragen aan hen.