Ik wil niet zeggen dat ik vanmiddag het zoveelste gesprek heb gevoerd met een organisatie die dringend behoefte heeft aan structurele financiering, maar ik krijg zeker met de regelmaat van de klok de vraag naar structurele financiering.
Het wil er bij de fondsen nog steeds niet in.
Aan de ene kant begrijpelijk want het doneren op  niet structurele basis geeft vermogensfondsen de kans om meer goede doelen te steunen.
Het zal dan ook nog niet binnen afzienbare tijd gebeuren dat je je als organisatie met een project of twee eerst dient te bewijzen bij vermogensfondsen alvorens zij de organisatie gaan financieren.

Waar liggen dan de kansen?

Wie begrijpt dat je als organisatie wel degelijk overhead nodig hebt om bestaansrecht te behouden en professionaliteit uit te stralen?
Ik denk dat commerciële bedrijven als geen andere weten dat de overhead je in staat stelt je zaken te regelen.
Verder moet je weten dat vanuit het bedrijfsleven ongeveer 32 miljoen gedoneerd is aan goede doelen.
Dus wat mij betreft liggen hier nog mooie kansen.
Bedrijven die voor een vooraf besproken periode een stichting onder hun vleugels neemt. Je adopteert niet een project maar een gehele organisatie!
Hoe mooi zou dat zijn?

Ambitie

Nu zijn er bedrijven die het net even anders doen. Bijvoorbeeld Pampers. Pampers doneert van iedere verkochte luier een bedrag voor het vaccinatieproject van Unicef.
Ook mooi, maar mijn ambitie zou nog hoger liggen, dus door bedrijven hele organisaties tijdelijk onder hun hoede te laten nemen en te financiëren.

Wie dit aandurft mag mij gerust mailen! Ik kom namelijk graag langs om samen te sparren over deze manier van omdenken. Het is namelijk voor een ieder een klassieke win-win situatie.